Zielona soczewica, cukinia i pieczona papryka
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
cukinia - 1 szt.
papryka - 1 szt.
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 1 szt.
sól do smaku
oliwa lub olej do smaku
czosnek - 2 ząbki
cebula - 1/2 szt.
pomidor - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Odmierzając porcje soczewicy z 1 szklanki suchej soczewicy otrzymamy 2 szklanki ugotowanej. Możemy skrócić czas przygotowania potrawy jeżeli paprykę (pokrojoną w paski) dodamy do uduszonej lekko cukinii i poddusimy wszystko razem przez chwilę.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.