Pyszny deser z jaglanki i jackfruita na roślinnym mleku
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, cytrusy, owies
Składniki:
kaszka jaglana Biominki - płaskich - 5-6 łyżek
żółty jakckfruit w soku ananasowym - 1 słoik
przyprawa: cynamon lub wanilia w proszku - 2 szczypty
Dodatkowe informacje:
Jackfruit w soku ananasowym dla mnie przypomina rabarbar lub mango. Bardzo byłam zaskoczona jego fajnym smakiem i konsystencja. Jak próbowałam jackfruita zielonego niedojrzałego udającego mięso to nie smakował mi ale w daniu się sprawdził bo wchłonął smaki sosu. Wracając do słodkiego żółtego dojrzałego jackfruita, to idealnie nadaje się do deserów. Sok ze złoiczka ananasowy można wykorzystać do koktajli lub kisielu.Sposób przygotowania:
Możemy jeść deser zarówno na gorąco jak i na zimno.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.