Ciasteczka a'la pierniczki vege i bezglutenowe
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, sezam
Składniki:
mąka kasztanowa - 1/2 szklanki
mąka ryżowa - 1 szklanka
cukier kokosowy - 5 łyżek
stała część schłodzonego mleczka kokosowego z puszki - 400 ml
przyprawa do pierników (gotowa lub własna) - 2 łyżki
proszek do pieczenia (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Z podanej ilości wyszły 2 blachy ciasteczek. Do czasu przygotowania należy doliczyć czas na przechowywanie ciasta w lodówce.Sposób przygotowania:
Trzeba pilnować aby ciasteczka się nie przypaliły.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.