Sos z maślaków z kurkumą i pieprzem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
cebula - 1 szt.
kurkuma z pieprzem - 1/2 - 1 łyżeczki
śmietanka lub mleczko kokosowe - 1/2 szklanki
zielenina (koperek, natka pietruszki, szczypiorek)
papryczka bird's eye - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania potrawy, trzeba dodać czas obierania maślaków.Jest to czasochłonne zajęcie. Nie polecam pomijania tego etapu nawet przy młodych grzybkach, potrawa będzie lekko gorzka. Nigdy nie jadłam takich nieobranych grzybków. Tak jedynie słyszałam.
Sposób przygotowania:
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.