![Wegańskie kulki mocy bez cukru](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-11/14749-photo-main.jpg)
Wegańskie kulki mocy bez cukru
![](/cache/a32x32/files/users/Bas.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, kakao
Składniki:
woda - 2 łyżki
orzechy włoskie - 75 g
orzechy nerkowca - 75 g
banany - 1 szt.
mąka migdałowa - 50 g
sezam czarny - 50 g
Sposób przygotowania:
Oddzielamy pestki od daktyli i wrzucamy je.
Do miksera wkładamy połowę daktyli, orzechy włoskie, kakao, dodajemy 1 łyżkę wody i miksujemy na wysokich obrotach.
Na tackę wysypujemy mąkę migdałową. Formujemy z masy kulki i obtaczamy je w mące migdałowej. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.