Wegańskie kulki mocy bez cukru
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, sezam, kakao
Składniki:
woda - 2 łyżki
orzechy włoskie - 75 g
orzechy nerkowca - 75 g
banany - 1 szt.
mąka migdałowa - 50 g
sezam czarny - 50 g
Sposób przygotowania:
Oddzielamy pestki od daktyli i wrzucamy je.
Do miksera wkładamy połowę daktyli, orzechy włoskie, kakao, dodajemy 1 łyżkę wody i miksujemy na wysokich obrotach.
Na tackę wysypujemy mąkę migdałową. Formujemy z masy kulki i obtaczamy je w mące migdałowej. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.