Lasagne mięsno-warzywne

Rodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mięso wieprzowe z łopatki - 500 g
bakłażan - 2 szt.
papryka - 1 szt.
marchew - 2 szt.
seler naciowy - łodygi - 4 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
olej do gotowania i smażenia - trochę
sól, pieprz i zioła prowansalskie - do smaku
sos beszamel:
mleko - 500 ml
mąka pszenna - 3 łyżki
masło - 50 g
sól, pieprz, gałka muszkatołowa - do smaku
Dodatkowe informacje:
Jeśli nie mamy świeżego, surowego, gotowego makaronu lasagne musimy suche lasagne namoczyć w gotującej się wodzie lub dodać do lasagne w przygotowaniu więcej płynu aby makaron zdołał się ugotować i zmięknąć. Może to być rzadki przygotowany przez nas sos mięsno pomidorowy.Lasagne wyśmienicie smakuje z Zielonym sosem
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.