Rosół na dwa sposoby
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, grzyby, drób
Składniki:
włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, cebula, ewentualnie kawałek kapusty) - 1 pęk
czosnek - 2 ząbki
liść laurowy, ziele angielskie po - 3 szt.
papryczka Bird's Eye - 1 szt.
natka pietruszki kilka listków
opcjonalne dodatki:
ocet owocowy np. jabłkowy - 1 łyżka
sos sojowy bezglutenowy Tamari - 1 łyżka
imbir kłącze - 1 cm
kurkuma kłącze - 1 cm
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Po ugotowaniu przecedzamy rosół i wykorzystujemy tylko bulion.
Rosół długo gotowany najlepiej pić z dodatkiem natki pietruszki, lubczyku lub kolendry.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.