
Przegrzebki na chrzanowym sosie i puree z groszku

Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
zielony groszek z zalewy - 230 g
oliwa - 3 łyżki
cebula lub szalotka - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
mascarpone - 1 łyżka
mleko - 1/2 szklanki
sok z cytryny z - 1/2 szt.
wino białe półwytrawne - 1/2 szklanki
pieprz ziarnisty świeżo zmielony - do smaku
sól - do smaku
papryka słodka - do smaku
papryka w płatkach - do smaku
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, łyżkę masła i wrzucamy pokrojoną cebulę. Następnie solimy, pieprzymy, karmelizujemy, następnie podlewamy winem. Chwilę dusimy, wrzucamy startą skórkę z cytryny i sok z cytryny i dolewamy mleko, mascarpone, chrzan. Wszystko chwilę dusimy. Miksujemy. Sos jest dość gęsty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.