Sernik z migdałów, słonecznika i rodzynek
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
agar agar - 1 łyżeczka
migdały - 2 szklanki
pasta kokosowa - 100 - 200 g
olej kokosowy - 1 łyżka
słonecznik - 1 szklanka
rodzynki - 1 szklanka
cynamon do smaku
Dodatkowe informacje:
Do czasu wykonania ciasta należy dodać czas poświęcony na namoczenie migdałów i chłodzenie gotowego deseru.Wierzch możemy wykonać z dowolnych sezonowych owoców jakie posiadamy. Jeżeli wykorzystamy 1 szklankę migdałów nasz sernik będzie nieco cieńszy. Mimo wielu kroków, to proste w wykonaniu ciasto, miksujemy i wykładamy.
Sposób przygotowania:
Jeśli nie chcemy przy okazji uzyskać napoju migdałowego, to miksujemy migdały z 1 szklanką źródlanej lub przegotowanej wody.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.