Kompot z owoców sezonowych
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
czerwona porzeczka (dowolna ilość) u mnie - 200 g
woda
Dodatkowe informacje:
Kompoty możemy wykonać właściwie z prawie każdego naszego sezonowego owocu. Wystarczy je oczyścić z szypułek i gałązek, czasami usuwamy gniazda nasienne i pestki, zalewamy wodą i chwilkę gotujemy. To wszystko. Możemy oczywiście dodać cukru lub inny słodki składnik (ksylitol, erytrytol lub stewię) lub miód. Zioła jak rozmaryn, tymianek, melisa, bazylia, a zwłaszcza mięta wspaniale nadają się do urozmaicenia aromatu kompotu.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.