Krem z batatów i topinambura
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Składniki:
topinambur - 3-4 szt.
gruszka - 1 szt.
marchew - 3 g
pietruszka mała - 1 szt.
seler mały kawałek
imbir kłącze - 1 cm
kurkuma - 1 cm
liść laurowy - 2 szt.
czosnek - 1 ząbek
słonecznik lub inne nasiona - 3 garści
ulubiony olej lub olej z czarnuszki (opcjonalnie) kilka kropel
cebula - 1 szt.
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
ostra papryka do smaku
Sposób przygotowania:
Przelewamy zupę do talerzy lub jak u mnie do słoiczka. Skrapiamy olejem, posypujemy ziarnami i dodajemy odrobinę zieleniny.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.