
Warzywna zupa ze szparagami

Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): śródziemnomorska, włoska
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, grzyby, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 250 g
kapusta szpiczasta część z głąbem (pozostałość po skrojeniu do surówki) - 200 g
groszek zielony ze słoiczka - 200 g
marchew - 2 szt.
woda lub rosół - 2 litra
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 3 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowo:
koperek świeży - obowiązkowo - 1/3 pęku
mleko / śmietana / napój roślinny (opcjonalnie) trochę
gnocchi świeże lub inny makaron muszelki - 200 g
olej do gotowania lub masło ghee - 2 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.