Zapiekanka makaronowa z tempehem
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, zapiekanki
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, soja, sezam, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
tempeh naturalny - 300 g
bakłażan - 2 szt.
tahini - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
seler naciowy - łodygi - 4 szt.
koncentrat pomidorowy - 500 ml
sos beszamel -
masło - 50 g
mąka pszenna - 2 łyżki
ser cheddar - 100 g
gałka muszkatołowa - 1/4 łyżeczki
zioła np: natka pietruszki lub bazylia brzoskwiniowa - trochę
pieprz - do smaku
sól - do smaku
olej - 2 łyżki
przyprawa prowansalska - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.