Uszka z grzybami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia 2023, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, grzyby, pszenica
Składniki:
grzyby suszone (borowiki, podgrzybki) - 120 g
cebula - 1 szt.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
olej do smażenia - trochę
mąka - 2 szklanki
woda bardzo gorąca - 1 i 1/4 szklanki
olej - 3 łyżki
sól - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Uszka możemy wykonać nawet na miesiąc przed Wigilią i zamrozić. Jeśli zostanie nam farszu to też możemy go zamrozić i podać np. z łazankami.Uszka stanowią wyśmienity dodatek do czerwonego barszczu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.