Zupa brokułowa z białymi warzywami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam
Składniki:
seler mały kawałek
pietruszka - 1 - 2 szt.
ziemniaki - 4-5 szt.
por - kawałek - 20 cm
natka pietruszki - 1/3 pęku
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
imbir do smaku
pieprz do smaku
sół himalajska / morska do smaku
gałka muszkatołowa szczypta
cebula - 1 szt.
słoniecznik/ dynia / sezam - 6 łyżek
olej z truflami/ z nasion dyni lub o intensywnym smaku trochę
jabłko - 2 szt.
mleczko kokosowe (opcjonalnie) - 6 łyżek
Sposób przygotowania:
Na sam koniec dorzucamy natkę pietruszki i miksujemy. Podajemy posypane słonecznikiem i polane łyżką oleju lub oliwy lub wzbogacone mleczkiem kokosowym.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.