Ogórki kiszone
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: przetwory
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
czosnek - 10 ząbków
chrzan - 2 szt.
liście chrzanu lub porzeczki - 10 szt.
sól różowa himalajska - 4 łyżeczki
woda - 2 litra
Sposób przygotowania:
Ogórki myjemy i zalewamy zimną wodą tak aby trochę nasiąknęły.
Myjemy i obieramy delikatnie korzeń chrzanu, kroimy na kawałki o dł. ok 4 cm jeżeli jest średniej wielkości.
2 baldachimy kopru z gałązkami,
2 ząbki czosnku,
2 liście czarnej porzeczki lub po liściu chrzanu,
kawałek chrzanu,
Część składników ułożyć na spód a część zwłaszcza koper lub liście chrzanu na wierzch.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.