Zupa krem: czarna fasola, pieczona papryka....
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
papryka czerwona - 2 szt.
pomidor - 3 szt.
mleko kokosowe bio - 200 g
słonecznik - 5 garści
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
majeranek do smaku
Dodatkowe informacje:
Fasolka czarna wymaga namaczania w czystej wodzie (najlepiej całą noc), następnie dokładnie ją przepłukuję i gotuję ok 1,5 godziny. Do gotowania dodaję glony Kombu bio, które przed gotowaniem z fasolą namaczam 20 min. Zbieram też powstałe na początku gotowania szumy. Gotuję bez przykrycia. Gdy fasola jest miękka solę. Na szklankę fasolki wlewam 2 szklanki wody. Do zupy wlewam również wywar, który pozostał po gotowaniu.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.