
Składniki:
cebula - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
Do czasu przygotowania potrawy należy doliczyć czas czyszczenia grzybów, zwłaszcza gdy mamy maślaki, bo musimy ściągnąć skórkę z ich kapeluszy aby nie były gorzkie po przygotowaniu i nie zepsuły całej potrawy. Kurki jeśli są zapiaszczone najlepiej wrzucić do osolonej wody, wtedy łatwiej odpadnie piasek z pomiędzy blaszek.Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy tłuszcza i podsmażamy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Solimy i pieprzymy cebulkę.
Na koniec dodajemy słodką śmietanę, zwykłą (od 18% do 30%) lub śmietankę roślinną ewentualnie mleczko kokosowe 17%.
Danie wykładamy na talerze posypujemy obficie natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.