![Biszkopt z ksylitolem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-09/17405-photo-main.jpg)
Biszkopt z ksylitolem
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orkisz
Składniki:
jaja (temperatura pokojowa) - 4 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
ksylitol - 75 g
Sposób przygotowania:
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijać w dużej misie i dodawać do ubitej piany po łyżce ksylitolu. Następnie dodać żółtka i chwilę ubijać (2-3 minuty), dodać sypkie składniki i wymieszać dokładnie, ale delikatnie trzepaczką. Przelać do formy i piec 30 minut w 160 st. C. Po całkowitym wystudzeniu wyjąć z formy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.