Biszkopt z ksylitolem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta, desery
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, orkisz
Składniki:
jaja (temperatura pokojowa) - 4 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
ksylitol - 75 g
Sposób przygotowania:
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubijać w dużej misie i dodawać do ubitej piany po łyżce ksylitolu. Następnie dodać żółtka i chwilę ubijać (2-3 minuty), dodać sypkie składniki i wymieszać dokładnie, ale delikatnie trzepaczką. Przelać do formy i piec 30 minut w 160 st. C. Po całkowitym wystudzeniu wyjąć z formy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.