Zimowa zupa z fasolą i z jarmużem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: strączkowe
Składniki:
cebula - 1 szt.
marchewka - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler - 1/4 szt.
por biała część - 5 cm
pomidory w puszce - 1 opakowanie
jarmuż - 2 garści
papryka w proszku - 1 łyżeczka
białe wytrawne wino - 1/2 szklanki
sól - 1 łyżeczka
papryka w proszku ostra - 1 łyżeczka
ziemniaki - 3 szt.
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 3-4 szt.
olej rzepakowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Rozgrzej olej w garnku, dodaj pociętą w kosteczkę cebulę, marchewkę, selera, ziemniaki i podduś razem. Dodaj wszystkie przyprawy chwilę podsmaż. Wlej wodę, dodaj podgotowaną fasolę i gotuj do miękkości ok. 15 minut. Pod koniec dodaj pomidory i wino. Na sam koniec dodaj wypłukany jarmuż. Dopraw solą i pieprzem jeśli trzeba. Nalewaj gorącą. Posyp natką lub tymiankiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.