Żurek z chrzanem i jajem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, żyto, nabiał krowi
Składniki:
pietruszka korzeń - 1 szt.
seler bulwa - 1/2 szt.
mała marchew - 1 szt.
ziemniaki (opcjonalnie) - 2 szt.
olej - 3 łyżki
sól - do smaku
cebula - 1 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 3-4 szt.
majeranek - 1 łyżeczka
szczypiorek - do smaku
pieprz czarny świeżo mielony - do smaku
śmietanka krowia lub roślinna - trochę
chrzan tarty - 5 łyżeczek
jaja - kilka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.