TORT BLACK&WHITE
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 5 szt.
węgiel aktywny - 2 łyżeczki
woda - 3 łyżeczki
cukier - 160 g
mąka kukurydziana - 160 g
mąka ziemniaczana - 50 g
sól - 1 szczypta
Poncz:
woda kokosowa liofilizowana - 2 łyżeczki
Krem:
ser mascarpone - 500 g
mleczko kokosowe - 1/2 szklanki
cukier puder trzcinowy - 1 łyżka
malibu (opcjonalnie) - 2 łyżki
Do dekoracji:
jeżyny lub inne czarne owoce kilka
praliny kokosowe (domowe lub kupne) kilka
Sposób przygotowania:
Na talerz umieścić dolny blat nasączyć pączem. Posmarować 1/3 częścią kremu. To samo zrobić z pozostałymi.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.