Dalgona coffee koreańska kawa
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: napoje
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
cukier trzcinowy - 15 ml
woda - 15 ml
kostki lodu trochę
Dodatkowe informacje:
Kawa rozpuszczalna ubita z cukrem trzcinowym i mlekiem migdałowym z kostkami lodu.Obłędna w smaku. Sama pianka wykonana z cukru i kawy smakuje wybornie.
Sposób przygotowania:
(Po 3 minutach ubijania dodałam jeszcze trochę cukru i kawy (po ok. pół łyżeczki - wtedy zrobiła się gęstsza i bardzo puszysta)
2 szklanki dowolnego mleka lub mleka migdałowego
kilka kostek lodu
Do szklanki wrzuć kostki lodu, wlej mleko a na wierzch wyłóż łyżką ubitą piankę z kawy i cukru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.