Ekspresowe ciastka owsiane z masłem orzechowym i kawą
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, sezam, kakao, orzeszki ziemne, owies
Składniki:
mąka z płatków owsianych (bezglutenowych) - 50 g
kakao przesiane - 2 łyżki
zaparzone letnie espresso - 30 ml
zmielonego siemienia lnianego (zalanego 3 łyżkami wrzącej wody) - 3 łyżki
wanilia mielona - do smaku
soda - 1/2 łyżeczki
sezam - 1 łyżka
gorzka czekolada - 4 kostki
kryształki soli kwiat soli - szczypta
Sposób przygotowania:
Wystudzone ciasteczka, polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i dodajemy odrobinę soli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.