Czarne brownie
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, kakao, nabiał krowi
Składniki:
masło/ olej kokosowy - 100 g
mąka ryżowa pełnoziarnista - 200 ml
węgiel aktywny kokosowy - 2 łyżki
jaja - 4 szt.
dojrzałe banany - 2 szt.
mielona wanilia - 1 łyżeczka
aromat waniliowy - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Jeśli doda się mąkę pszenną ciasto będzie wilgotniejsze.Sposób przygotowania:
Wystudzić mieszaninę. Banany zmiksować.
W dużej misce ubić jajka z cukrem kokosowym na puch, dodać wanilię i esencję. Dodać zmiksowane banany. Wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać. Przelać do formy ( u mnie 18 x 18) i piec 30 minut w 180 stopniach. Polać rozpuszczoną czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.