Zupa krewetkowa
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: soja, cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
krewetki - 8 szt.
marchewka - 1 szt.
imbir świeży utarty - 2 łyżeczki
czosnek - 2 ząbki
pasta curry - 1 łyżka
mleko kokosowe - 100 ml
tofu naturalne lub czosnkowe - 1 opakowanie
sos sojowy - 2 łyżki
pomidorki - 1 garść
limonka - 1 szt.
olej - 1 łyżka
kurkumy mielonej - 1/2 łyżeczki
sól - do smaku
chili - trochę
kolendra lub dymka - trochę
Sposób przygotowania:
Wyciśnij sok z limonki lub przetnij limonkę na 4 cząstki i ułóż obok talerzy. Można dodać kolendrę, dymkę, a dla ostrzejszego smaku dodać chili.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.