Świąteczny kompot ze skórek jabłek z żurawiną
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: napoje
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
żurawina świeżą lub mrożona - 1 szklanka
cynamon - 1 laska
goździki - 5 szt.
woda - 3 litra
miód lub syrop klonowy (opcjonalnie)
Dodatkowe informacje:
Ponieważ jestem uczulona na dym wędzarniczy na święta przygotuję kompot ze skórek z jabłek do szarlotki ze świeżą (może być mrożona) żurawiną.Sposób przygotowania:
Kompot ten można wykorzystać do zrobienia świątecznej galaretki.
Wystarczy do 1 litra kompotu dodać opakowanie żelatyny w listach lub agar agar dla wegan.
Kompot możemy dosłodzić miodem lub syropem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.