Krupnik z fenkułem, kaszą jaglaną i chipsami z jarmużu
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
seler - 1 kawałek
por ( biała część) - 10 cm
seler naciowy łodyga - 1 szt.
fenkuł - 1/2 szt.
czosnek - 2 ząbki
cząber - do smaku
sól himalajska - 1 łyżeczka
pieprz - do smaku
ziele angielskie - 2 szt.
oliwa z oliwek - 2 łyżki
kasza jaglana - 3 łyżki
Chipsy z jarmużu: jarmuż umyty i wysuszony
jarmuż umyty i wysuszony - 100 g
sól - do smaku
czosnke granulowany - 1/2 łyżeczki
olej - trochę
Sposób przygotowania:
Jarmuż (misi być suchy) rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Doprawiamy solą i czosnkiem granulowanym. Polewamy delikatnie olejem i mieszamy rękoma. Pieczemy w 110 stopniach C przez ok. 15-20 minut z termoobiegiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.