
Serowe ciastka na słono z czosnkiem i rozmarynem

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
mąka migdałowa - 300 g
serek śmietankowy - 3/4 opakowania
jajko - 1 szt.
czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki
oregano i rozmaryn (mogą być zioła prowansalskie) - 1 łyżeczka
sól - 1/2 łyżeczki
czosnek drobno posiekany - 1 ząbek
masło - 1 łyżka
drobno starty parmezan - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
W dużej misce wymieszaj mąkę migdałową, czosnek, zioła, proszek do pieczenia oraz sól, wbij jajko, dodaj starty ser mozzarella z cheddarem i serek śmietankowy. Całość dobrze wymieszaj, aż powstanie ciasto. Weź ciasto i pokrój na 8 kawałków. Z każdego kawałka uformuj wałek i sklej końce tworząc precel i ułóż na blasze. Gdyby ciasto kleiło się do rąk możesz moczyć dłoń w wodzie. Do miski dodaj masło i rozpuść. Dodaj przeciśnięty czosnek i zioła. Posmaruj precle i posyp parmezanem. Piecz przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.