Kapusta kiszona z grzybami i łazankami orkiszowymi
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszKuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, grzyby, orkisz
Składniki:
grzyby suszone - 40 g
cebula - 2 szt.
liscie laurowe - 2 szt.
sól i pieprz - do smaku
olej - 50-100 ml
łazanki - 100 g
Dodatkowe informacje:
Danie powstało z zamrożonego po świętach bigosu. Dodałam tylko łazanki, które można zrobić podczas lepienia pierogów z pozostałego ciasta lub zagnieść specjalnie lub ugotować gotowe łazanki orkiszowe, które polecam.Sposób przygotowania:
(jeśli trzeba) kiszoną kapustę. Wlać wodę z gotowania grzybów. Wymieszać i wstawić do piekarnika na godzinę lub gotować ok. godziny do miękkości kapusty. Ugotować łazanki. Odcedzić i dodać do kapusty. Wymieszać. Ugotować łazanki według opisu na opakowaniu, a odcedzone dodać do kapusty i wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.