Bułeczki z kremem sezamowym
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: desery, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Zawiera: miody, gluten, soja, strączkowe, sezam, drożdże, orkisz
Składniki:
mąka sezamowa - 2 łyżki
drożdze - 1/2 opakowania
cukier trzcinowy - 2 łyżki
napój sojowy - 200-250 ml
olej - 100 ml
krem tahina - 2-3 łyżki
miód - 1 łyżka
ziarna sezamu uprażone - 2 łyżki
cukier puder trochę
Sposób przygotowania:
Wymieszałam tahinę z miodem i z jedną łyżką podprażonych ziaren sezamu. Krem rozsmarowałam cienko na całej powierzchni zostawiając około cm ciasta po bokach. Całość zrolowałam, posmarowałam olejem i posypałam resztą sezamu, pocięłam na 4 cm ciastka. Przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiłam na 15 minut do ponownego wyrośnięcia. Piekłam 35 mint w 180 stopniach C. Po wystudzeniu posypałam pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.