Makowe pierogi orkiszowe z ruskim farszem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, orkisz
Składniki:
woda gorąca - 1 szklanka
mak - 2 łyżeczki
sól - 1 łyżeczka
ziemniaki ugotowane utłuczone - 300 g
twarożek kozi - 150 g
twarożek owczy - 150 g
cebula - 1 szt.
pieprz do smaku
olej - 100 ml
oliwa do polania
jajko - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Do zimnym ziemniaków dodajemy oba twarożki, zeszkloną cebulę, doprawiamy mielonym kminkiem, solą i pieprzem. Mieszamy.
Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy kółka, nakładamy farsz, zlepiamy brzegi i gotujemy w osolonym wrzątku do 3 minut po wypłynięciu. Gorące polewamy oliwą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.