Zapiekanka z kalafiorem, dynią i szpinakiem pod beszamelowym sosem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, przystawki i przekąski, zapiekanki
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, owies, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
dynia np. hokkaido - 1/2 szt.
szpinak - 1 opakowanie
cebula - 1 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
szałwia - do smaku
sól i pieprz - do smaku
oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
masło - 25 g
mleko roślinne lub krowie - 180 ml
mąka orkiszowa jasna - 25 g
sól i pieprz - do smaku
gałka muszkatołowa - 1/3 łyżeczki
parmezan tarty - 2 garści
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.