![Drożdżowe racuchy z mąki gryczanej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-07/13053-photo-main.jpg)
Drożdżowe racuchy z mąki gryczanej
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody, drożdże
Składniki:
drożdże suszone - 1/2 łyżeczki
mleko roślinne dowolne - 250 ml
błonnik witalny - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Miskę przykryć folią i wstawić do ciepłego miejsca na godzinę (można ciasto przygotować wieczorem i włożyć do lodówki na noc). Nakładając małą łyżką, smażymy placuszki. Podawać z ziołami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.