Zapiekanki z pieczarkami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zapiekanki
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, drożdże, orkisz
Składniki:
sól i cukier - 1 łyżeczka
olej - 2 łyżki
woda - 1 szklanka
drożdże suszone - 6 g
Nadzienie:
cebula - 1 szt.
pieprz ziołowy - 1/2-1 łyżeczki
olej - 2 łyżki
ketchup - do smaku
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Rozgrzewamy olej i dusimy pieczarki z cebulą doprawione pieprzem ziołowym i solą. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 małych kawałków lub 4 większe i formujemy kuleczki. Każdą rozwałkowujemy w podłużny kształt, a na wierzch kładziemy łyżką porcję pieczarek. Pieczemy w 190 stopniach C 20-25 minut. Jemy gorące.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.