Edamame z makaronem gryczanym i cukinią
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
szpinak baby - 2 garści
makaron muszelki gryczany - 1/2 opakowania
mini cukinia - 5 szt.
czosnek - 1 ząbek
oliwa - 2 łyżki
sól - do smaku
pieprz - do smaku
parmezan - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Edamame to ziarna soi, zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego. Możemy je kupić w postaci mrożonej jak i konserwowej.
Sposób przygotowania:
Edamame ugotować w osolonym wrzątku 6-7 minut. Makaron i edamame odcedzić na tym samym durszlaku. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty czosnek. Dodać mini cukinię pokrojoną w talarki i podsmażyć. Dodać szpinak, makaron z edamame. Dosolić i doprawić pieprzem. Posypać parmezanem i dodać bazylię. Wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.