Pikantny kapuśniak z soczewicą
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: strączkowe
Składniki:
cebula - 1 szt.
seler korzeń - 1/4 szt.
marchew - 1 szt.
pietruszka korzeń - 1 szt.
soczewica czerwona - 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy - 2-3 łyżeczki
papryka w proszku: wędzona i słodka - 1
papryczka ostra - 1
ziele angielskie - 3 szt.
kminek - 1/2 łyżeczki
suszony cząber - 1/2 łyżeczki
majeranek - 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej rzepakowy - 2 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.