Sałatka z kaszą gryczaną
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: sałatki
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
ciemne winogrona (kiść) - 1 szt.
seler naciowy (łodyga) - 1-2 szt.
kapary - 2-3 łyżeczki
jarmuż - 2 garści
Sos: posiekana drobno natka pietruszki - 1 łyżka
czerwona cebula - 1 szt.
papryczka Bird's eye - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Zrób sos: pokrój cebulę w bardzo drobną kostkę. Rozkrusz papryczkę Bird's eye. W naczyniu zmieszaj wszystkie składniki sosu.
Polej sałatkę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.