Szarlotka egzotyczna z mango fit
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta, desery
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, cytrusy, owies, orkisz
Składniki:
mąka orkiszowa jasna - 1/2 szklanki
mąka orkiszowa pełnoziarnista - 1/2 szklanki
olej kokosowy zimny - 120-130 g
mielona wanilia lub cukier waniliowy z ksylitolem - 1/2 łyżeczki
erytrol / ksylitol / cukier trzcinowy - 3 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
płatki owsiane - 3/4 szklanki
mąka kokosowa - 2 łyżeczki
inulina - 1 łyżeczka
Owoce:
mango dojrzałe - 2 szt.
mąka ziemniaczana - 2 łyżeczki
mielony kardamon - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 10 ml
skórka z cytryny do smaku
puder ksylitol trochę
Sposób przygotowania:
Zaczynamy od mango, które należy pokroić w małą kostkę. Dodać, mielony kardamon, sok z cytryny i skórkę oraz mąkę ziemniaczaną. Odstawiamy na bok.
Wystudzone ciasto posypujemy pudrem z ksylitolu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.