Nuggetsy warzywne z dyni bezglutenowe
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 2 szt.
parmezan - 30 g
mąka kukurydziana - 2 łyżki
chili - 1/2 łyżeczki
natka drobno posiekana - 1 łyżka
koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
panierka kukurydziana bio lub kaszka kukurydziana do obtaczania - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Do zimnej dyni wbijamy jaja, dodajemy mąkę, ser i pozostałe składniki.
Wyrabiamy krótko masę. Formujemy nuggetsy, obtaczamy w panierce kukurydzianej lub kaszce kukurydzianej, układamy na papier do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach ok 25 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.