Kasza pęczak z pieczarkami i miso
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, pszenica
Składniki:
pieczarki - 250 g
szpinak mrożony trochę
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
tamari - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
natka
olej - 1-2 łyżka
Dodatkowe informacje:
Jeśli chcemy użyć do dania ziarno sorgo, można je wcześniej namoczyć, będzie się krócej gotowało.Sposób przygotowania:
Pieczarki kroimy w drobne plasterki, a cebulę w kostkę, czosnek siekamy drobno. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pieczarki szybko smażymy, dodajemy cebulę i czosnek, chwilę smażymy, dodajemy rozmrożony szpinak. Szybko mieszamy. Dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy. W pół szklanki wody rozprowadzamy miso razem z tamari i wlewamy do garnka. Mieszamy kilka minut na małym ogniu. Doprawiamy pieprzem i posypujemy natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.