Kolorowe leniwe z miodem i owocami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: desery
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
mąka orkiszowa jasna + do podsypywania - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
różdżka burak, dynia, szpinak (po 2 sztuki każdego smaku)
miód - 1 łyżka
owoce np. maliny trochę
kurkuma w proszku - 1/3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Na posypaną mąką stolnicę wykładamy kawałki ciasta (ta sama kolejność co przy dodawaniu koloru) i formujemy wałeczki. Kroimy nożem na ukośne kawałki.
Wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy ok. 3 min. od wypłynięcia. Wyciągamy łyżką cedzakową. Polewamy miodem i dodajemy świeże owoce . Świetnie smakują z musem z mango.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.