Jaja faszerowane soczewicą i serem feta
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka
Składniki:
feta - 1/2 opakowania
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
czerwona papryka słodka - 1/2 łyżeczki
czerwona soczewica - 100 g
Dodatkowe informacje:
Pozostałą część farszu wykorzystałam jako pastę do kanapek.Sposób przygotowania:
Przełożyć do naczynia soczewicę, ugotowane żółtka, dodać fetę, wcisnąć czosnek, doprawić solą (ostrożnie - feta już jest słona) i pieprzem, dodać koncentrat. Zmiksować. Nadziewać białka jajek farszem, posypać dowolnymi kiełkami lub ziołami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.