Zimowa zupa fasolowa ze szpinakiem i makaronem
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
marchewka - 2 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler korzeniowy i naciowy trochę
szpinak mrożony - 2 kostki
fasolka szparagowa ( mrożona) - 3/4 szklanki
por biała część - 10 cm
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
makaron gryczany (świderki) - 150 g
sos sojowy - 1-2 łyżka
olej - 1-2 łyżka
natka do smaku
Sposób przygotowania:
Dodajemy wcześniej ugotowany makaron, przelany zimną wodą ( makaron gryczany gotowałam w osobnym garnku, ponieważ woda jest bardzo kleista i ciemna od makaronu).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.