
Ketola

Rodzaj posiłku: śniadanie
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, sezam, kakao, orzeszki ziemne
Składniki:
pestki dyni - 100 g
len - 50 g
olej kokosowy - 2 łyżki
cynamon - 1 łyżeczka
orzechy macadamia posiekane - 70 g
dropsy czekoladowe - do smaku
maliny liofilizowane - 1/2 opakowania
surowe kakao łamane - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Wersja raw (surowa):
Pomijasz pieczenie. Zmiel lekko nasiona (np. siemię lniane), żeby zwiększyć przyswajalność. Wymieszaj z resztą składników (bez oleju kokosowego) i przełóż do słoika. Można też pestki namoczyć na całą noc, a potem wysuszyć w piekarniku nastawiając je na 50-60°C na kilka godzin z termoobiegiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.