Tagliatelle z pesto Calabrese
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszUżyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
sól - 1 łyżeczka
pesto Calabrese - 3 łyżeczki
świeże zioła np. bazylia do smaku
Domowe pesto Calabrese:
papryka - 150 g
cebula - 50 g
ser peccorino - 30 g
pomidorki koktajlowe - 100 g
oliwa z oliwek - 2 łyżki
suszona bazylia - do smaku
suszone oregano - do smaku
sól - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę usmażymy do miękkości na oliwie. Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy 10 minut. Całość zmiksujemy na gładko. Do pesto dodajemy sery i mieszamy. Doprawiamy solą i ziołami. Gotujemy makaron według opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka, dodajemy kilka łyżeczek pesto (gotowe lub domowe) mieszamy. Wykładamy na talerz posypujemy jeszcze serem pecorino i świeżymi listkami bazylii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.