Zupa na podniesienie poziomu żelaza
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
garam masala - 1 łyżeczka
zakwas z buraków - 200 ml
seler - 1/2 szt.
pietruszka korzeń - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
czarna soczewica - 1/2 szklanki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sól i pieprz - do smaku
tymianek - do smaku
Sposób przygotowania:
Podawać z czarną soczewicą. Polecam gotować soczewicę 25-30 minut. Nie jak zalecają producenci 45 minut. Jest po prostu rozgotowana. Najlepiej po 25 minutach sprawdzić czy już jest miękka. Zupę doprawić pieprzem i tymiankiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.