Greckie placki z cukinii z gorfownicy
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
mąka ryżowa lub gryczana jasna - 3-4 łyżki
jajo - 1 szt.
soda - 3/4 łyżeczki
ser feta - 1/2 opakowania
czosnek - 1 ząbek
olej - 1 łyżka
oregano suszone - 1 łyżeczka
jogurt
cytryna - 1/2 szt.
czosnek - 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
skórka z cytryny do smaku
zioła np. koper, natka pietruszki, grecka bazylia do smaku
Dodatkowe informacje:
Można podawać z wędzonym łososiem.Sposób przygotowania:
Wymieszać składniki dresingu i zajadać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.