Krem z kalafiora, czosnku z orzechami włoskimi
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
czosnek w główkach - 2 szt.
duży ziemniak - 1 szt.
orzechy włoskie garść
oliwa - 3/4 szklanki
ziele angielskie - 3 szt.
gałka muszkatołowa
sól i pieprz do smaku
krem kokosowy Cosmoveda ( opcjonalnie) - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Czosnek obieramy, umieszczamy w rondlu i zalewamy oliwą. Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości. Przekładamy do garnka z kalafiorem. Wyjmujemy liść i miksujemy zupę na krem.
Orzechy siekamy na drobno i prażymy na suchej patelni.
Doprawiamy przyprawami a na wierzch dodajemy podprażone orzechy włoskie i polewamy czosnkową oliwą z duszenia czosnku.
Do zupy na koniec dodałam łyżkę krem kokosowy Cosmovedy do zup i sosów.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.