Wegańskie boczniaki z fasolką w pomidorach
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszSpecjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
cebula - 1 szt.
fasolka zielona lub żółta - 2 garści
koncentrat pomidorowy - 2-3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
chili w płatkach - 1/2 łyżeczki
olej lub oliwa z oliwek - 2 łyżki
sos tamari lub sos sojowy - 2 łyżki
ocet jabłkowy - 2 łyżki
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 3 szt.
natka pietruszki do smaku
Sposób przygotowania:
Boczniaki pociąć w paseczki i usmażyć w wysokiej temperaturze na rozgrzanym oleju. Pokroić cebulę w plasterki, dodać. Chwilę razem podsmażyć. Dodać przyprawy. Zamieszać. Dodać sos tamari,, ocet i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać. Można podlać lekko wodą. Wymieszać i posypać natką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.